Pilates – vežbe koje će Vam pomoći da izgledate i osećate se bolje

Pilates vas uči da bolje razumete sopstveno telo i njegovo funkcionisanje, što automatski utiče da se lakše oslobodite napetosti, da se opustite i pobedite stres svakodnevnice.

Takođe, poboljšava dobro držanje, fleksibilnost, agilnost i ekonomičnost kretanja. Može pomoći i u ublažavanju bolova u leđima.

Osvežavajuće vežbe za um i telo

Naglašavajući pravilno disanje i poravnanje kičme i karlice, vi učite kako da kontrolišete svoj pokret. Kvalitet pokreta je važniji od kvantiteta. Odgovarajuće disanje je od sušinskog značaja i pomaže vam da se krećete sa maksimalnom snagom i efikasnošću. Možda i najvažnije, pravilno disanje može Vam pomoći da smanjite stres. 

Pilates ojačava i poboljšava elastičnost mišića i pokretljivost zglobova. Utiče na celo telo, čak i na stopala. Vaša celokupna muskulatura je ravnomerno izbalansirana, pomažući vam da uživate u svakodnevnim aktivnostima i sportovima sa većom lakoćom, boljim performansama i manjim mogućnostima povreda. Zbog toga se mnogi profesionalni sportisti odlučuju baš za ovaj program kao jedan vid treninga.

Vežbanje u grupi

Ako odavno planirate da se aktivirate i počnete sa vežbanjem, ali ne želite da vaš trening bude previše intenzivan, jer ste dugo bili neaktivni, onda je ovo pravi izbor za vas.

Grupni treninzi će vas dodatno motivisati, a nakon prvog treninga, sigurno ćete imati želju da nastavite da idete. Fitness centar Arena No1 organizuje i druge grupne treninge koje možete pronaći na našoj stranici. Ukoliko se i dalje premišljate, pozovite nas i zakažite svoj probni besplatni trening.

S obzirom da se jutarnje vežbanje posebno preporučuje, kod nas možete ići na WAKE UP pilates u ranim jutarnjim časovima kako biste se napunili energijom i oslobodili stresa. Za one koji više vole da treniraju uveče, mogu ići na večernji termin pilatesa. Kliknite da pogledate raspored treninga.