Grupni treninzi za one koji vole druženje

Ako Vam fali motivacija da se pokrenete i počnete da trenirate, a volite druženje, onda su grupni treninzi pravi izbor za Vas. Uz instrukcije stručnog trenera postizaćete željene rezultate, a steći ćete i nova poznanstva. 

Grupni treninzi su nastali iz potrebe za druženjem i vežbanjem, ali zbog brzog zasićenja ljudi i različitih ukusa brzo su se razvijali i nastajali su novi oblici. U početku je to bilo obično vežbanje u grupi, kasnije su dodali muziku, pa krenuli da prate ritmove da bi danas postojalo preko 20 vrsta i svi grupni treninzi su popularni.

 

Yoga

Hatha yoga predstavlja izvanredne fizičke vežbe koje angažuju svaku tačku na telu. Kroz poze koje uključuju ravnotežu, tehnike disanja i opuštanja, ostvaruje se pojačan protok energije čime se telo dovodi u optimalno fizičko stanje, um se smiruje, svest postaje jasna, misli povezane.

Power yoga je podvrsta hatha joge koja pojačava dubinu koncentracije i bolji energetski protok unutrašnjih procesa (fizioloških i intelektualnih), a finalizuje se kroz accu-yogu (aku-jogu) koja predstavlja vežbe disanja kombinovane sa tretmanom akupunkturnih tačaka čiji je cilj revitalizovanje organa dovedenih u (pred) patološko stanje usled smanjenog protoka energije.

Pilates i Power Fitness

Pilates je revolucija u vežbanju duha i tela. Dizajniran za sve fitness nivoe, bez obzira na godine, iskustvo i pol. Osećaćete se snažnijim, postaćete gipki i svesni pravilnog držanja tela.

Vežbajte uz prijatnu muziku, pobedite stres, bolove u leđima. Ojačajte stomak, leđa i bedra. Vežbe se izvode precizno, kroz disanje i ravnotežu. Ovo je sjajan način da izbalansirate vaš program vežbanja.

Korekcija & oblikovanje 

Program korekcija i oblikovanje je umerenog intenziteta i primeren mogućnostima vežbača. Sačinjen je od vežbi razgibavanja, vežbi oblikovanja i rastezanja mišića. Akcenat je na mišićima leđa, trbušnim i mišićima nogu.

Upražnjavanjem ovog programa otklonićete bolove u telu, zadržaćete željenu vitalnost i vedar duh.

Cardio Box

Jedan od najpopularnijih grupnih fitnes programa. Odlikuje ga visok intenzitet vežbanja i veoma zanimljiva koreografija. Namenjen je dinamičnim osobama koje vole akciju.

Sačinjen je od elemenata iz borilačkih sportova (udarci nogama, rukama). Program pored podizanja nivoa fitnesa podiže i nivo samopouzdanja.

Workout 

Program workout je srednjeg intenziteta. Aerobni deo treninga je nešto jačeg intenziteta sa kombinacijom osnovnih koraka aerobika i vežbi snage, koje se izvode u predviđenom ritmu.

Posle aerobnog dela slede vežbe jačanja nogu, stomaka i leđa u parteru, kao i istezanje.

Gluteus-stomak

Program gluteus-stomak je sastavljen od vežbi za jačanje i oblikovanje “kritičnih delova” – zadnjice i stomaka.

Vežbe se izvode u parteru kao i u stojećem stavu, a veliki broj ponavljanja i raznovrsnost vežbi garantuju rezultat.  

Pump

Veoma popularan program, koji je namenjen definiciji tela. Povećanjem mišićne mase telo troši više kalorija, što svakako ubrzava metabolizam.

Trening je sačinjen od velikog broja različitih vežbi i ponavljanja, a svaki vežbač prilagođava intenzitet i težinu u odnosu na svoje mogućnosti i potrebe. Vežbe koje se izvode angažuju sve grupe mišića, oblikuju i definišu celo telo pri čemu se razvija pravilno držanje i  tonus mišića.

Mix aerobic 

Mix aerobic predstavlja kombinaciju više stilova aerobika sa elementima hi-low, step, workout programa.

U odnosu na te programe aerobni deo mix aerobika je malo slabijeg intenziteta, ali sadrži vežbe oblikovanja i snage koje se izvode sa tegićima, motkama i loptama u parteru i stojećem stavu. Intenzitet vežbi svaki pojedinac prilagođava sebi.

Body definition 

Program koji je namenjen definiciji mišića kroz vežbe oblikovanja i snage, niskog intenizeta.

Izvode se različite vežbe koje angažuju sve grupe mišića sa dosta istezanja. Ovaj trening razvija pravilno držanje tela, dobru koordinaciju i pokretljivost.

Zumba 

Plesom i zabavom dostignite odličnu fizičku formu i super izgled!

Zumba je namenjena svim uzrastima i ne zahteva nikakvo predznanje iz oblasti plesa. Zategnite svoje telo plešući jednostavnu koreografiju kombinacije aerobika i plesova. 

Funkcionalni trening

Pravi funkcionalni trening je najkompletniji način treniranja jer radi na svim bitnim faktorima: snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti.

Moglo bi se reći da je iz svih sportova uzeo ono najučinkovitije i složio u jedan veoma raznolik koncept.