Telefon: 011/ 318-93-95   Email: fitness@arenano1.co.rs  

Fitnes je način života kojim čuvamo i popravljamo zdravlje! Pošto nam u svakodnevnom životu nedostaje fizička aktivnost, fitnes postaje neophodan. Njegov uticaj na zdravlje je ogroman u pozitivnom smislu ako vežbate na pravom mestu i pod stručnim nadzorom. Njegova prilagodljivost individualnim karakteristikama različitih osoba stavlja ga iznad sporta i sličnih fizičkih aktivnosti, jer fitnesom mogu da se bave čak i deca, starije osobe, osobe narušenog zdravlja, trudnice...

Fitnes = fizičko i mentalno zdravlje
Fitnes = zabava i razonoda
Fitnes = zadovoljstvo

Svaku spravu, mašinu ili vežbu naš trener prilagodiće Vašim mogućnostima. Fitnesom istovremeno možete postići zadovoljenje više potreba: možete da smanjite telesnu težinu, ojačate mišiće, povećate gipkost vaše muskulature, oslobodite se stresa, a rezultat svega toga je poboljšanje Vašeg zdravlja, sto je najvažniji cilj.

Čovek je stvoren da bude u pokretu. Profesije koje ga vežu uz stolicu nikako nisu zdrave. Čovek oseća potrebu za kretanjem i fizičkim opterećenjem, pa kada zbog raznih okolnosti nema za to priliku, mora je stvoriti na veštački način.
Da bi bio psihički čvrst i stabilan, mora fizički biti u kondiciji - fit, tj. pripremljen za sve dnevne aktivnosti.

Fiziološki gledano, intenzivno kretanje znači "oksigeniranje" tj. snadbevanje ćelija, tkiva i organa hranjivim materijama i kiseonikom.
Kada čovek radi pod opterećenjem, sve mu funkcioniše normalno. U fazi sedenja ili spavanja sve su funkcije svedene na minimum. Hodanje, trčanje, planinarenje, plivanje, veslanje samo su neke od disciplina koje telo dovode u stanje optimalnog funkcionisanja. U nedostatku boljih rešenja, dovoljne su sprave za lični trening u sobi ili čak na poslu. Ubrzanje pulsa od trčanja na mestu dovoljno je da donese ćelijama dvostruku količinu kiseonika. Umor za vreme duge vožnje je posledica prisilne neaktivnosti celog tela. Samo hodanje oko automobila i lagana gimnastika dovoljni su za popravljanje takvog stanja. Ipak, glavna prednost vežbanja je što se njime postiže bolja cirkulacija krvi, razgibavanje mišića i ligamenata, punjenje mišićne mase glikogenom (što će biti rezerva energije) i veliko psihičko zadovoljstvo (zračenje optimizmom i dobrim raspoloženjem).
Osoba koja lenčari pokazuje večni umor, sporost i slabu koncentraciju, dok se kod osobe koja vežba bar 3 puta nedeljno po 20 minuta osećaju sigurnost, elegancija pokreta, psihička smirenost, vidi se dobra koncentracija i visok radni potencijal.

 1. Održavanje telesne težine,
 2. Poboljšanje rada krvotoka,
 3. Kontrola visine krvnog pritiska,
 4. Prevencija isčašenja, uganuća i lomova,
 5. Potrošnja viška energije,
 6. Prevencija stanja stresa,
 7. Popuštanje napetosti,
 8. Regulisanje zdravog sna,
 9. Podizanje samopouzdanja i samosvesti,
 10. Suzbijanje osećaja teskobe i depresije,
 11. Povećanje mišićne snage,
 12. Pojačavanje snage srčanog mišića i
 13. Prevencija pojave degenerativnih bolesti