Pilates - vežbe koje će Vam pomoći da izgledate i osećate se bolje

Uči Vas da bolje razumete sopstveno telo i njegovo funkcionisanje, što automatski utiće da se lakše oslobodite napetosti, da se opustite i pobedite stres svakodnevnice.

Takođe, poboljšava dobro držanje, fleksibilnost, agilnost i ekonomičnost kretanja. Može pomoći i u ublažavanju bolova u leđima.

Osvežavajuće vežbe za um i telo

Naglašavajući pravilno disanje i poravnanje kičme i karlice, Vi učite kako da kontrolišete svoj pokret. U pilatesu je kvalitet pokreta važniji od kvantiteta. Odgovarajuće disanje je od sušinskog značaja i pomaže Vam da se krećete sa maksimalnom snagom i efikasnošću. Možda i najvažnije, pravilno disanje može Vam pomoći da smanjite stres.

Pilates ojačava i poboljšava elastičnost mišića i pokretljivost zglobova. Utiče na celo telo, čak i na stopala. Vaša celokupna muskulatura je ravnomerno izbalansirana, pomažući Vam da uživate u svakodnevnim aktivnostima i sportovima sa većom lakoćom, boljim performansama i manjim mogućnostima povreda. Zbog toga se mnogi profesionalni sportisti odlučuju baš za pilates kao jedan vid treninga.

Vežbanje u grupi

Ako odavno planirate da se aktivirate i počnete sa vežbanjem, ali ne želite da Vaš trening bude previše intenzivan, jer ste dugo bili neaktivni, onda je pilates pravi izbor za Vas.

Grupni treninzi će Vas dodatno motivisati, a nakon prvog treninga, sigurno ćete imati želju da nastavite da idete. Pored samog pilatesa, fitness centar Arena No1 organizuje i druge grupne treninge koje možete pronaći na našoj stranici. Ukoliko se i dalje premišljate, pozovite nas i zakažite svoj probni besplatni trening.